Welcome to yEd Q&A!
Here you can ask questions and receive answers from other members of the community and yEd developers. And you can tell us your most wanted feature requests.

Categories

Text of menu disapperng on mouse over ?

0 votes
hi

I just installed YED and the text on menu (and almost everywhere else) just disappear when i mouve my mouse on it.

Some text reappears, nut not all ?

any idea where it could come from ?

I installed the all in one last windows version.
in Help by
Which exact version of Windows are you using? (Please include whether it is a 32bit or 64bit operating system.)
Which yEd installer did you run?
i am using : windows 7 64bits
Yed : 3.13
Thank you very much for the information. By asking for the yEd installer, I meant which installer file because there are four Windows installers:
  yEd-3.13_with-JRE_32-bit_setup.exe,
  yEd-3.13_with-JRE_64-bit_setup.exe,
  yEd-3.13_without-JRE_32-bit_setup.exe, and
  yEd-3.13_without-JRE_64-bit_setup.exe.
i used the yEd-3.13_with-JRE_32-bit_setup.exe
I did the same thing too! - It wasn't obvious that there was an alternative 64-bit version so I downloaded the 32-bit one assuming that this was the only one on offer (and I have loads of 32-bit apps, so why would I worry?)
It would be a good idea to bring the 64-bit variant up to the top level. If this post hadn't been on the front page of the forum, I would have given up on yEd and moved on elsewhere.

P.S. the 64-bit one gave the same problem :-(  so I went back to the 32-bit (yes - 32-bit) v3.10.2 which is fine!

2 Answers

0 votes
I faced the same problem since installing version 3.13 :-(
by
0 votes

Re

i am using : windows 7 64bits
i used the yEd-3.13_with-JRE_32-bit_setup.exe

This means you have installed yEd for 32bit Windows on 64bit Windows.

Please uninstall the 32bit yEd, download yEd-3.13_with-JRE_64-bit_setup.exe from yWorks download page, and install the 64bit yEd.

by [yWorks] (152k points)
well i did as you suggested,
with the 64 version => same result => text menu disappearing => un-usable !
I'm using the correct version (64 bit), but I'm also facing the described issue.
Are you by chance using a custom Windows theme? If so, would you mind testing yEd with the default theme?
Legal Disclosure | Privacy Policy
...